Beyaz Eşyalar Nasıl Taşınır

Beyaz Eşyalar Nasıl Taşınır

Beyaz Eşyalar Nasıl Taşınır Okuyalım ?

Evimizde hayatımızı kolaylaştıran ürünlerin başında beyaz eşyalar gelir. Tamamı teknolojinin eseri olan bu cihazlar giderek daha da geliştirilmektedir. Son yıllarda akıllı ürünler tasarlanırken insan emeğine duyulan ihtiyacın da azaldığı görülmektedir. Bunlar belli şartlarda korunup kullanılmalıdır.

Beyaz eşyaları yerlerinden oynatırken veya ayarlarını kurcalarken dikkat edilmelidir. Aksi takdirde arızalanmalarına sebep olabilirsiniz. Bilinçli tüketiciler bu konularda oldukça hassastır.

Mesela nakliye öncesi tüketiciler, “Beyaz eşyalar nasıl taşınır?” sorusunun yanıtını merak ederler. Cihazların belli şartlar doğrultusunda taşınmaları büyük önem taşır diğer türlü zarar görebilirler. Hangi beyaz eşyanın nasıl taşınması gerektiğini madde madde sıraladık.

Buzdolabı Nasıl Taşınır?

Taşınma hazırlığı yapan vatandaşların, yanıtını en fazla merak ettiği soruların başında buzdolabı gelir. Bununla ilgili bilgi almak isteyenler, “Buzdolabı nasıl taşınır?” anahtar kelimeleriyle arama motorlarına başvurur.

Buzdolaplarının taşıma öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken birtakım detayları vardır. En başta dolabın içi tamamen boşaltılmalıdır. Yiyeceklerin tamamını tüketmenizi öneririz çünkü uzun bir süre dışarıda kalmaları gerekecek.

Taşınmadan bir gün önce gece saatlerinde cihazın fişini çekmelisiniz. “Buzdolabı nasıl taşınmalı?” diye merak eden tüketiciler, dolabı özenli bir şekilde paketleyip sağlam bir iple sıkıca bağlamalıdır.

Cihaz, kapılardan geçmiyorsa demonte ederek paketlenebilir. Hedefe vardıktan ve nakliye bittikten 1 saat sonra buzdolabınızı çalıştırabilirsiniz.

buzdolabı tasima atacan

buzdolabı tasima atacan

 

Bulaşık Makinesi Nasıl Taşınır?

Tüketicilerin evde en sık kullandığı ürün olarak bulaşık makinesini gösterebiliriz. Gün içinde yemek pişirme, yemek servisi, kahve yapma, çay demleme derken epey bir bulaşık birikir.

Dolayısıyla mutfak temizliğinin vazgeçilmez ürünüdür.  “Bulaşık makinesi nasıl taşınır?” sorusunun birkaç yanıtı vardır. Öncelikle cihaz prizlerden çıkarılmalı ardından hortumunda kalan su boşaltılmalıdır.

Bulaşık makinesi en hassas cihazlardan biri olduğu için kırılmalarını önleyen patpat ambalaj veya köpüklerle kat kat sarılmalıdır. Aşağı indirilirken mümkünse özel nakliye asansörleri kullanılmalıdır.

Araca yüklendikten sonra kayıp düşmemesi için halatlarla sıkıca bağlanmalıdır. Bu detaylara dikkat edip nakliye firmalarına uygulatırsanız hasarsız şekilde bulaşık makineniz nakledilir. “Beyaz eşyalar nasıl taşınır?” sorusuna yanıt arayan tüketiciler bu tavsiyelerimizi muhakkak dikkate almalıdır.

bulasik makinesi tasima

bulasik makinesi tasima


Derin Dondurucu Nasıl Taşınır?

Mutfakların son yıllarda en fazla yaygınlaşan ürünleri arasında derin dondurucular bulunuyor. Bu cihazlar sayesinde kış aylarında çok sayıda sebzeyi tüketmek mümkündür.

Dondurucuların belli şartlarda kullanılması gerekir. Tüketiciler taşıma öncesi en fazla “Derin dondurucular nasıl taşınır?” sorusunun yanıtını merak ederler. Hassasiyetle taşınması gereken derin dondurucuların buzdolapları gibi akşamda fişi çekilmelidir.

İçinden gıdaların tamamı çıkarılmalıdır. Kırılmalarını önleyen özel ambalajlarla kat kat sarılmalıdır. Asla yatay vaziyette götürülmemelidir aksi takdirde parçaları ve ayarları bozulur. Halatlarla sarıldıktan sonra araçlara yerleştirilmelidir. Hedefe ulaştıktan 2 saat sonra cihazı çalıştırabilirsiniz.

derin dondurucu tasima

derin dondurucu tasima

Çamaşır Makinesi Nasıl Taşınır?

Beyaz eşyaların nakliyesine ilişkin dikkat edilmesi gereken bir diğer ürün de çamaşır makineleridir. Hassas ayarları olan bu cihazlar darbelere karşı korunmalıdır. “Çamaşır makinesi nasıl taşınır?” ilk olarak makinenin suyunu boşaltın.

Kabloları yerinden söküp makineye bağlayın. Çamaşır makinenin kazanı en önemli parçadır. Onu arkadan emniyet cıvatalarını sıkın ki düşmesin. Bu işlemleri yaptıktan sonra sıra paketlenmesine gelir.

Zarar görmesini engelleyen straforla veya patpat naylonlarla sarın. Makinenin darbe yemesini önleyecek şekilde kontrollü olarak itin veya taşıyın. Mümkünse pencere kenarına uzatılan nakliye asansörleriyle indirin. Halatlarla sıkıca sarıp araca yerleştirin.

camasirmakinesitasima

camasirmakinesitasima

Fırın Nasıl Taşınır?

Mutfakların yukarıdakiler kadar olmasa da zaman zaman kullanılan cihazlarından biri de fırınlardır. Farklı boyutlarda olan fırınların da belli başlı koşullarda taşınması gerekir.

Fırın nasıl taşınır?” anahtar sözcükleriyle arama yapan tüketiciler önerilerimiz doğrultusunda hazırlık yapmalıdır. Öncelikle fırının içi tamamen boşaltılmalıdır. İçinde kırılıp dökülecek herhangi bir ürün ve tepsi kalmamalıdır.

Fişi prizden çıkarılıp makineye bağlanmalıdır. Daha sonra strafor veya özel ambalajlarla sarılmalıdır. Daha sonra kapaklarının açılmaması için sıkıca halatla bağlanmalıdır. “Beyaz eşyalar nasıl taşınır?” sorusuna yanıt arayanlar bu önerilerimiz doğrultusunda nakliye yapmalıdır.

 

Televizyon Nasıl Taşınır?

Günümüzde tüketicilerin en fazla kullandığı ürünlerden biri de televizyonlardır. İnternete de bağlanma özelliği olan yeni nesil akıllı televizyonlar da belli şartlarda taşınmalıdır.

Bunların bazıları duvara monte edilirken bazıları ise altına ayaklı olup ünitelere koyulur. “Televizyon nasıl taşınır?” diye merak eden tüketiciler cihazın modeline göre nakliye yapmalıdır.

Duvara monte edilenler söküldükten sonra patpat ambalajlara sarılıp kolilere yerleştirilmelidir. Masa üstüne koyulan ayaklı televizyonları ise aparatları söküldükten sonra paketlenmelidir.

Bu cihazlar diğer beyaz eşyalara göre ince ve hafif olduğu için daha sorunsuz taşınır. “Beyaz eşyalar nasıl taşınır?” sorusuna yanıt arayanların en son dikkat etmesi gereken nokta televizyonu taşırken etrafa çarpmamaktır.

televizyon nasıltasinir

televizyon nasıltasinir

Ankastre Ocak Nasıl Taşınır?

Vatandaşların her gün kullandığı ürünlerden biri ocaklardır. Sabah akşam yemek, çay, kahve gibi gereksinimlerle neredeyse her öğün ocaklar kullanılır. Çoğunlukla ankastre modeller tercih edilir.

Ankastre ocak nasıl taşınır?” sorusuna yanıt arayan tüketiciler bazı ufak püf noktalarını uygulamalıdır. Her ne kadar bazıları taşınırken etik olarak ocağı bırakmayı tercih etse de nihai karar tüketicilere aittir.

Ankastre ocakların en başta elektrik ve doğalgaz bağlantıları çıkarılmalıdır. “Beyaz eşyalar nasıl taşınır?” diye merak edenler daha sonra bu ocakların vidalarını sökmelidir.

Ardından üzerindeki parçalar teker teker çıkarılıp kolilere yerleştirilmelidir. Ankastre ocak, balonlu ambalajlarla paketlenmelidir. Kolilere koyulduktan sonra araçlarda uygun yerde yerleştirilmelidir.