Ev Taşıma

Ev Taşıma

Ev Taşıma Nedir ?

Ev taşıma, herkes için gerçekten stresli ve yorucu bir süreç olabilir. İsabetli bir organizasyon ve ardından kusursuz bir operasyon sürecinde ufak aksaklıklar ve bir hayli fazlaca stres sizi bekliyor olacaktır.  İşi bir profesyonel ev taşıma şirketi ile anlaşarak daha kolay halledebilirsiniz ama organizasyonda belirleyici faktör yine ev sahibi olarak siz olacaksınız.

Ev taşıma sırasındaki dağınıklık, zaman ve planlama eksikliği, kırılan eşyalar ve eşyaları ne yapacağını bilememe ev taşırken yaşanan başlıca sorunlardan bazılarıdır. Değişim kolay ve heyecanlı gözükmekle beraber çokça dikkat ve çalışma gerektiriyor!

evtasima

evtasima

Ev Taşıma Nasıl Yapılır?

Ev taşıma; aile üyelerinin sayısı, oda sayısı, eşya yoğunluğu, evcil hayvanların olup olmaması, eski ve yeni konut arasındaki mesafe ve kat sayıları gibi faktörlere bağlı olarak zahmetli veya daha zahmetli bir hal alabilir. Peki keyifli ve kusursuz bir ev taşıma nasıl yapılır ?

İlk plana göre her şeyin %100 gitmemesi oldukça olasıdır, ancak minimum hazırlık ve organizasyon ile küçük kusurları en aza indirmek ve hatta eğlenceli bir taşınmanın keyfini çıkarmak mümkündür !

Kolay Ev Taşıma İçin İpuçları

Öncelikle sakin olun ve kaygıdan kaçının . Yeni dairenin anahtarlarını aldıktan hemen sonra, birçok insan endişelenir ve temel hususları düşünmeden taşınmaya başlar. Halbuki planlama çok önemlidir.

istanbulevtasima

istanbulevtasima

1-Planlamayı Sakince Yapın!

Planlama, iyi bir ev taşıma sürecinin amiral gemisidir. Yerinde kararlar almanız ve stressiz bir nakliye hikayesini tamamlamanız planlamanın sağlığına bağlıdır. Sağlıklı bir planlama için öncelikle sakin ve geniş bir zamanı seçmelisiniz. Mümkünse aile bireyleri ile istişare ederek düzgün bir plan oluşturabilirsiniz.

Her şeyden önce, 3 temel unsuru göz önünde bulundurun :

  • Eşyaları paketleme süreci;
  • Ev taşıma için anlaşılacak nakliye firması;
  • Taşınma sürecinde aile bireylerinin iş bölümü

Ayrıca yapılacaklar listesi yapın ve halledilmesi gereken her şeyi oraya ekleyin. Hafızanıza güvenmeyin, çünkü çoğu zaman, bu gibi karşaşık süreçlerde, olaylar biraz daha belirsiz ve acil hale gelebilir. Yapışkan notları , not defterinizi veya cep telefonu hatırlatıcılarını kullanabilirsiniz.

evtasimafirmalari

evtasimafirmalari

2-Kapatılacak Aboneliklere Zaman Ayırın

Bazen acele etmek, mevcut abonelikleri kapatmak gibi önemli aşamaları unutmamıza neden olur ve bu oldukça pahalıya patlayabilir.

Bu nedenle, yeni eve taşınmadan önce, su, elektrik, telefon, gaz, internet ve diğerleri gibi hizmetlerin devrini veya kesilmesini talep edin. Ve bu talepleri son günlere sıkıştırmayın.

3- Uygun Günü Belirleyin!

Kusursuz ve profesyonel ev taşıma için niyetinizi aldıktan sonraki en önemli adımınız gün belirlemek olacaktır. Gün belirleme aşamasında aile bireylerinin mesaileri, okul saatleri ve varsa programlarını göz önünde bulundurun. Hafta sonunu seçmek elbette en uygunu fakat ev taşıma firmaları için hafta sonu yoğunluğunu göz önünde bulundurarak rezervasyonunuzu önceden yaptırmayı unutmayın.

4- Bütçenizi Optimize Edin!

Ev taşıma sürecinde ücretine mukabil alacağınız bazı hizmetleri satın almak kaçınılmazdır.  Bir ev taşıma şirketi ile anlaşmak, yeni ev için temizlik şirketi ile anlaşmak gibi. Bu sebeple araştırmaya yeterli zamanı ayırmanız aradığınız kaliteli ve ucuz ev taşıma hizmetini bulmanıza yardımcı olacaktır.

evtasimafiyatlari

evtasimafiyatlari

5- Ev Taşıma Nakliye Şirketini Belirleyin!

Eğer bir ev taşıma nakliye firmasından yardım alacaksanız fiyatlar değişkenlik gösterebileceğinden istediğiniz hizmet türünü belirlemeyi unutmayınız. Taşınacağınız zamanın nakliye şirketlerinin yoğun olduğu (yaz mevsimi, hafta sonu vb) zamanlara denk gelmesi durumunda fiyatların değişeceğini de göz önünde bulundurun.

Bunları iyi tanımladıktan sonra, farklı taşıma şirketlerinden teklif isteyin ve uygunluklarının ne olduğunu önceden teyit edin. Ayrıca diğer insanların bu şirketlerle ilgili deneyimlerinin nasıl olduğunu görmek için firma yorumlarını okumayı unutmayın .

evtasimahizmeti

evtasimahizmeti

6- Eşyaları Önceden Paketleyin

Planlama aşamasında, eşyaların paketlenmesi en önemli adımlardan bir tanesidir. Paketlemenin düzgün yapılması taşınma sürecinde eşyaların zarar görmesini engeller. Ayrıca paketlemenin planlı yapılması yeni eve varıldığında yerleşimi kolaylaştıracaktır.

Eşya paketleme aşamasından önce, eşyalarınızı temizlemeniz size avantaj sağlayacaktır. Yeni evinize yerleşmeye başladığınızda her şeyi yeniden sterilize etme zahmetine katlanmak zorunda kalmazsınız. Paketleme aşamasında ev taşıma kolisi, havalı naylon(patpat), organize karton gibi materyaller kullanabilirsiniz.

7-Fazla Eşyalarınızı Bağışlayın!

Ev taşıma esnasında evinizdeki küçük-büyük tüm eşyaları elden geçirmiş olacaksınız. Bu sizin için nadir bulunacak fırsatlardandır. Yeni evinizde gereksiz kalabalıklardan kurtulmak için kullanmadığınız, ihtiyaç fazlası eşyaları ayırabilir ve bunları ihtiyacı olanlara ulaştırmayı deneyebilirsiniz. Belediyelerin oyuncak, elbise vb. kullanılmayan eşyalar için kurduğu kumbaralar veya yardım kuruluşları düşünülebilir.

8-Adım Adım Yerleşin

Yeni evinizi sorunsuz bir şekilde taşındınız. Nakliye çalışanları eşyalarınızın bazılarını yerine koydu bazılarının (eğer anlaşmanız varsa) montajını sağladı. Ardından sizi hafif zahmetli ve karmaşık bir aşama olan yerleşme süreci bekliyor olacak. Bu adımı aceleye getirip bir an önce yerleşeyim düşüncesiyle hareket ederseniz işler daha da karmaşık hale gelebilir. Bu yüzden oda oda veya adım adım evinizi yerleştirerek işinizi kolaylaştırabilir ve karmaşalardan uzak durabilirsiniz.

 Ev Taşıma Çeşitleri

Ev taşımak mesafe ve operasyon boyutuna göre farklı çeşitlerde kategorize edilebilir. Biz ince detaylara girmeden gerek ev sahiplerinin gerekse nakliye şirketlerinin en çok karşılaştığı ev taşıma çeşitleri hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

evtasimanedir

evtasimanedir

1-Şehir İçi Ev Taşıma

Genellikle kiracıların sıklıkla talep ettiği hizmetlerden bir tanesi de şehir içi ev taşıma şeklidir. Kısa mesafede taşınma kolay gibi görünse de şehrin yoğunluk ve lokasyonun imar durumuna göre zorlaşabilir. Şehir içi ev taşıma için nakliye firmaları oldukça cazip ek hizmetler sunmaktadır. Mesela ev taşıma asansörü bunların başında gelir. Asansörlü ev taşıma hizmeti üst katlarda oturan ev sahipleri için adeta vazgeçilmezdir.

2-Şehirlerarası Ev Taşıma

Şehirlerarası ev taşıma genellikle tayin veya şehir değişikliği kararından sonra karşılaşılan ev taşıma şeklidir. Mesafenin uzak olması organizasyonda bazı problemler meydana getirebilir. Örneğin şehir içi evden eve nakliyat sürecinde olduğu gibi anlık konum değişikliği mümkün değildir. Her şeyin eksiksiz ayarlanması ve koordineli bir şekilde taşınmanın gerçekleştirilmesi zaruridir.

Şehirlerarası nakliyenin bir diğer boyutu da uluslararası ev taşıma olarak karşımıza çıkar ki nadirde olsa karşılaşılan zorlu hizmetlerden bir tanesidir.

Ev Taşıma Fiyatları

Ev taşıma fiyatları tüm dönemlerde olduğu gibi 2023 yılında da merak edilen konular arasında. Enflasyon koşullarına rağmen fiyatların diğer sektörlerde olduğu gibi katlamaması, bu sektörde devam eden güçlü rekabetin olumlu avantajlarından bir tanesi.

En uygun ev taşıma fiyatlarını araştırmaktan ziyade sorunsuz ev taşıma hizmeti araştırmanız sizin için daha isabetli olacaktır. Çünkü fiyatları aşağı çekerek sektörde kalitesiz hizmet pazarlayan bazı firmalar yaşattığı müşteri mağduriyetlerini telafi etmemektedir. Bu da size ekstra fazla bütçe olarak dönecektir.

Ev taşıma fiyatları şu değerlere göre belirlenebilir:

  • Hacim(eşya yoğunluğu)
  • Mesafe
  • Ekstra hizmetler (demontaj ve montaj, paketleme vb)
  • Ekstra Araçlar (Asansörlü taşıma, ekstra araç vb)

Evden Eve Taşımacılık Şirketi

Evden eve taşımacılık şirketleri son yıllarda hizmet kalitesini artırarak çalışmalarına devam etmektedir. Sektöre kurumsal yaklaşımla giren firmalar standartları yukarı doğru taşımış, bu durumda müşteriler için avantaj haline gelmiştir.

Ev taşıma şirketi olarak başta İstanbul olmak üzere hizmetlerini devam ettiren şirketimiz, Atacan Evden Eve Nakliyat markasıyla yıllardan beri mutlu müşteriler kazanmaktadır. Firmamız kurumsallığı, profesyonelliği ve uygun hizmeti düstur edinmiş, alanında binlerce referansı ile şehrin nakliye markası haline gelmeyi başarmıştır.

Hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için müşteri hizmetleri numaramız olan 0532 487 80 42 üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.